top of page

Bize Ulaşın!

Hizmet Talebiniz

Sıkça Sorulan Sorular

Hangi şehirler hizmet vermektesiniz?

İstanbul, Kocaeli, İzmir, Adana, Bursa ve Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde tüm şehirlerimizde hizmet vermekteyiz.

Raf sistemleri periyodik kontrolü hangi yönetmelik ve standarda göre yapılmaktadır?

İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ile TS EN 15635 standardında raf sistemleri bakım kontrol ve muayene hizmetlerine ilişkin kurallar yer almaktadır.

Raf Sistemleri Periyodik muayenesi hangi aralıklarla yapılmalıdır?

Raf periyodik muayenesi İş ekipmanları yönetmeliğine göre yılda bir kez yaptırılması zorunludur. Ayrıntılı bilgi için 

Raf statik analizi, bir depolama sistemi için neden önemlidir?

Raf statik analizi, raf sistemlerinin yük taşıma kapasitesini, dayanıklılığını ve güvenliğini belirlemek için kullanılan bir dizi matematiksel ve mühendislik yöntemini içerir. Bu analizler, raf sistemine etki eden kuvvetlerin, momentlerin ve gerilmelerin hesaplanmasını içerir. Özellikle raf sistemine uygulanan yükler, yük dağılımı, rafın yapısal elemanlarının boyutları ve malzeme özellikleri gibi faktörler dikkate alınarak değerlendirilir.

Raf Sistemlerinin kapasitesi nasıl hesaplıyoruz?

Raf sistemlerinin güvenli depolama limitlerini SAP2000, ANSYS programları yardımıyla modelleyerek hesaplamaktayız.

Raf sistemlerimizde hasarlar meydana geldiğinde ne yapmalıyız?

Raf Sistemi eksperimize danışarak hasarların onarım değişim ya da kullanıma müsaade edip etmeyeceğini öğrenebilirsiniz.

Şirketimiz için uygun raf seçimini nasıl yapabiliriz?

Depolanacak alanın fiziksel ölçüleri, Depolanacak ürünün stok giriş-çıkış frekansları, Ürünün depolama ve paketleme şekil, ölçü ve ağırlıkları, Depolanacak ürünün ihityaç duyacağı ortam özellikleri , Depoda kullanılacak istifleme cihazı özellikleri gibi parametler değerlendirilerek firmanız için en uygun raf sistemleri belirlenebilir. Bu konuda ayrıntılı bilgi için Raf Satın Alma Süreç Danışmanlığı Hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Endüstriyel Raf Statik Analizi hangi sıklıkla yaptırılmalıdır?

Raf Statik Analizi raf sistemlerinin kurulumu öncesi ya da kurulum sonrasında mevcut durumun analizi amacıyla yapılmalıdır. Raf sistemlerinde revizyon yapılması ya da servisten almayı gerektirecek hasar sehim oluşmadığı sürece raf statik analizinin bir defaya mahsus yapılması yeterlidir. Raf Statik ve Dinamik Analizi Hizmetimiz için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Ölçü ve yer projelendirmesi yapıyor musunuz?

Endüstriyel Raf sistemlerinizin yerleşim projesi çizimi deponuza uygun raf modellenmesi yapılması ve raf türü seçimi alanlarında hizmet sunmaktayız. Raf Yerleşim Projesi hizmetimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Endüstriyel raf taşıma kapasitesi nedir?

Raf sistemleri kullanım amacına göre farklı yapısal özelliklere uygun olarak üretilirler. Yapısal değişiklik ve tasarım tiplerine bağlı olarak rafların taşıma kapasiteleri değişiklik gösterir. Mevcut raflarınızın kapasite hesabı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Endüstriyel raf sistemleri raf statik analizi hangi durumlarda yenilenmelidir?

Raf Sitemlerinin demontaj yapılarak tekrar montajı, Raf bileşenlerinde revizyon yapılması

Raf Sistemi bileşenlerinde kullanımdan almayı gerektirecek hasar-sehim durumları Raf Statik analizi hizmetinin yenilemeyi gerektirir. Yeni kurulacak raflarınızın ya da mevcut raflarınızın statik ve dinamik analizi  için bize ulaşın.

Farklı bir firmadan almış olduğumuz raf sistemlerinin kurulum, taşıma hesabı ya da statik analizi konusunda hizmet veriyor musunuz?

Rafbul Endüstriyel Raf Sistemleri uzman mühendis kadrosu ve teknik ekibiyle ürün satışı dışında da firmanıza raf kurulum, raf bakım onarım revizyon ve raf statik analizi hizmetleri sunmaktadır.

İkinci el raf sistemleri satışınız mevcut mu?

Firmanızın ihtiyaç ve talebine bağlı olarak uzman mühendis ekibimizin hesaplama ve kontrolünden geçen ikinci el raf sistemlerinin hizmetinize sunmaktayız. İkinci El Raf Sistemeleri konusunda bizlere ulaşarak teklif talep edebilirsiniz.

 Arşiv Rafı Ofis Rafı nedir?

Genellikle klasör saklama ve arşiv kolisi saklama amacıyla kullanılan arşiv raf raf sistemleri Mini Rack denilen hafif yük depolama amacıyla tasarlanan ürünlerdir. Aynı zamanda çelik raf türlerinin bir alt türüdür. Ölçüleri firmalar için özelleştirilebilmekle beraber standart ebatları raf tavası boyutları 31 cmx93 cm yükseklik 2- 2,5 m olan raflardır.

bottom of page